X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Yurt dışından gelen telefonlar e-devlete nasıl kaydedilir?

Yurt dışından aldığınız telefonu e-devlet aracılığıyla kullanılabilir hale getirebilirsiniz. E-devlet veya pasaportunuzu kullanmanız yeterli olacaktır.

Eğer yurtdışından bir telefon aldıysanız ve bunu ülkemizde kullanmak istiyorsanız bir miktar ücret ödemek durumundasınız. Genellikle ülkemizde telefon fiyatlarının yüksek olması sebebiyle yurt dışından telefon alıp kullanmak veya satmak sıklıkla gördüğümüz bir şeydir. Peki yurt dışından telefon alırsak, Türkiye'de nasıl kullanabiliriz? Nasıl imei kaydı yapabiliriz bakalım.

İmei kayıtları arasında en çok tercih edilen kayıt yöntemlerinden biri pasaporta kayıt ettirmektir. Özellikle yurt dışından iphone gibi bir telefon aldıysanız uygun fiyata, bunu kayıt ettirmeden uzun süre kullanamazsınız veya satsanız dahi alıcı belirli bir süre kullanması gerekir. Bu yüzden iphone imei kayıt işlemi yaptırmanız gerekmektedir.

Pasaporta telefon nasıl kayıt edilir?

Öncelikle pasaportunuza telefonunuzu kayıt ettirmek istiyorsanız, posta veya kargo ile telefon almanın yasak olduğunu yazımızın başında belirtelim. Tabii ki burada önemli olan kısım telefonun yurt dışından gelmiş olması. Eğer bir akrabanız, arkadaşınız veya siz telefonunuzu yurt dışından aldıysanız ve ülkemize getirdiyseniz 120 günü geçmemek kaydı ile pasaportunuza kayıt ettirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri ise; telefonu yalnızca kendi adınıza kayıt ettirebilirsiniz. Yani a kişisi üzerine veya b kişisi üzerine kayıt yaptıramazsınız. Bu durumda da telefon kaydı yapılan kişinin üzerine tanımlı hatla çalışmış olur. Bununla da sınırlı kalmıyor. Sizin de pasaportunuza tanımlı hale getirebilmeniz için yurt dışına çıkmış ve dönmüş olmanız gerekmekte. 

Pasaporta kaç telefon kayıt ettirilir?

Pasaportunuza belirli bir süre aralığı ile telefon kaydı yaptırabilirsiniz. Yani sürekli olarak pasaportunuza bir telefon kaydı yaptıramazsınız. Her telefon için 3 yıl olarak bir süre belirlenmiştir. 3 yılı geçmeden yeni bir telefon kaydı yaptıramazsınız.

Telefonu aldım 120 günü geçti ne yapmalıyım?

Pasaportunuza kayıt yaptıracaksınız ve resmi verilen sürenin dışında kaldıysanız yapacağınız tek şey tekrar yurt dışına gidip gelmeniz olacaktır. Bu şekilde kayıt işlemini yapabilirsiniz.

Telefon kayıt işlemleri e-devlet üzerinden nasıl yapılır?

Telefonunuzun imei kayıt işlemi için pasaport kullanımı dışında e-devlet üzerinden de aktif olarak yapabiliyorsunuz. Tabii ki bunların da bazı şartları ve ücretlendirmesi var. Telefonu kayıt ettirmem için ne kadar sürem var? diye bir soru sorarsanız da bunun cevabı pasaportta olduğu gibi 120 gün olacaktır. Tabii ki bu süre bittiğinde pasaportta yurt dışına çıkıp gelmeniz yeterli olurken, e-devlet üzerinden telefon kaydı yapıyorsanız ve size verilen 120 günlük kullanım süresi bittiyse eğer, telefonun açılması için tekrardan bir ücret ödemeniz gerekmekte.

E-devlet telefon kayıt işlem ücretlerini nasıl öderim?

Telefonunuzu e-devlet aracılığıyla kayıt ettirmek istiyorsanız, belirlenen ücretleri bankalara, vergi dairelerine veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla ödeyebiliyorsunuz.

  1. E-devlete giriş yaptınız, öncelikle belirli koşullar sunuluyor ve  bu koşulları kabul ederseniz eğer işleme devam ediyorsunuz.
  2. Daha sonrasında bir form doldurmanız gerekiyor, bu form içerisinde Başvuru türünüz, telefon numaranız, imei numaranız, 2. imei numaranız gibi bilgileri dolduruyorsunuz. 
  3. Daha sonrasında belirlenen harç ücretini ödemeniz gerekiyor. Ödemeniz alınmıştır mesajını aldıktan sonra, cihazınızı aktif olarak kullanıyorsanız ortalama bir hafta içerisinde telefonunuzun kayıt işlemi gerçekleşecektir. 

Telefonlarınız çeşitli sebeplerle hasar görmüş, çalışmıyor ise; aşağıdaki haberimizi de okumanız yarar sağlayacaktır.

Mi Note 10 Mi Note 10 Pro Boxsuz İmei Repair(tamir)

Haberi Okumak için Tıklayın