X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Xiaomi RSA Koruması-Şifrelemesi Nedir Nasıl Çalışır Kırılır mı? IMEI repair yapılır mı?

Kırılamaz denilen RSA şifrelemesi nedir? Nasıl çalışır. Xiaomi cihazlarda artık imei repair yapılmayacak mı yoksa hala bir umut var mı? Yeni çıkan Poco X3 Pro, Mi 11, Redmi Note 10 gibi telefonlara imei atılmayacak mı?

İlk olarak RSA Şifreleme sisteminden bahsedelim. RSA şifrelemesi asal sayı çarpımlarını temel almış bir şifreleme türüdür. Sanılanın aksine yalnızca Xiaomi veya telefon üreticileri tarafından değil, Microsoft gibi firmalar tarafından da sık sık kullanılır. Teknik bilgilere boğmadan, herkesin anlayıcı bir dille anlatmak adına bazı hatalarımız olursa affedin.

RSA Koruması Geçilebilir mi?

Her koruma gibi RSA koruması da geçilebilir ancak bunun kolay yolu ne yazık ki yoktur. Yine de umutsuz vaka değillerdir, bazen ulaşılabilen kaynak kodlar, bazen sızdırılan parametreler bazen de brute force saldırılarla RSA şifrelemeleri çözülebilir. Telefonlar için durum biraz daha farklı ve çözüm bizi aşan durumlara sahip.

Xiaomi Yeni modellerine neden İMEİ repair uygulanamıyor?

İnternette sık sık karşılaşırsınız, efendim Xiaomi Artık 2 sime de donanımsal RSA koruması uyguluyor. Hayır bu doğru bir açıklama değil. RSA zaten donanımsal değil, yazılımsal bir koruma. Tabi ki her yazılımın donanıma ihtiyacı vardır ama bu durumu şöyle anlatalım size. Kapınızın kilidini açmak iççin cebinizdeki anahtar yeterli ise bu donanımsal bir kilittir ancak bina otomatlarını düşünün, kapı şifresi vardır, daire numarası çevirerek sizin zilinizin çalması sağlanır gibi durumlar artık donanımdan çıkıp yazılım alanına girmiştir çünkü içerisinde bir program barındırır. Aynı mantıkla, RSA koruması yazılım alanına girer. Eğer bu yazılım işlemci içerisinde değil de farklı çiplerde kontrol ediliyorsa bu çipler yerine alternatif devre elemanları uygulanarak bir şekilde bu koruma bypass edilebilir. Durumumuz böyle olsaydı şimdiye çoktan çözül bulunmuş olurdu. Bizim durumumuz android 11 beraberinde gelen tüm disklerin kriptolu olmasından kaynaklanan bir durum. İlk çıkan TWRP sürümlerini hatırlarsanız, wipe data yetmiyor format data dememiz gerekiyordu dahili hafızaya ulaşabilmemiz için. Yeni bir rom kurduğumuzda da dahili hafızaya ulaşamıyorduk. Hal böyle olunca, bırakın imei işlemlerini, telefondaki herhangi bir resmi bilgisayara indirebilmek için dahi bu kriptonun aşılması gerekiyordu. Decrypter denilen ufak yazılımlar ile rom yükleyip telefonu yeniden başlatmadan önce yapılan işlemle dahili hafızanın kriptolu çalışma şekli durdurulabiliyor ancak öncesinde kriptolu halde bulunan veriler geri getirilemiyor. Zaten redmi note 9 modellerine gelen son güncelleme ile beraber "corrupted nv data" hatası alanların da sorunu tam olarak bizim yaşadığımız bu sorun. Yani ortada donanımsal bir engel yok, sorunumuz tamamen yazılımsal.

MTK işlemcilerde imei repair kolay, Redmi Note 10 modelleri ardından 10S adı altında, MTK işlemcili bir telefonun üretilmesi, yine bir çok sitede karşılaşacağınız "Xiaomi Telefonlara artık imei atılmayacak" iddialarını da yalanlıyor. Xiaomi Türkiye fabrikası için yeni imei koruması getirmiş söylemleri de gerçekçi olmayan iddialar. O halde, xiaomi rsa koruması da olsa xiami imei repair bitti dememizin bir lüzumu yok. En temel sorunumuz, bir kez daha söyleyelim, işletim sistemi yazılımı olan Android 11. 

Redmi Note 10 - Redmi Note 10 Pro imei repair

Haberi Okumak için Tıklayın

Yeni Nesil Xiaomi Cİhazlara İMEİ atılır mı?

Yukarı verdiğimiz bilgiler ışığında, atılabilir ancak bir gün atılırsa dahi çözümü bulmak asla kolay olmayacak diyebiliriz. TR Tools Pro programında mojito ile ilgili bir seçenek mevcut, deneme fırsatımız olmadı ancak elinizde redmi note 10 mojito versiyonlu bir telefon var ise, tr tools pro uygulamasına sahip bir telefoncudan arızalı telefonunuzu tamir edip edemeyeceğinizi sorabilirsiniz. Pro versiyonunun hiç bir uygulamada adı dahi geçmiyor. Bu yüzden hala eng-non-hlos.bin dosyasının sızmasıyla çözüme ulaşabileceğimiz umudunu taşıyoruz. Eğer modem dosyası bulunur ve diag portun arızalı telefonlarda düzgün çalışması sağlanırsa,bütün RSA kirptolama işini bizim yerimize android 11 yapacaktır.