X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Mi Note 10 Mi Note 10 Pro Boxsuz İmei Repair(tamir)

Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro telefonlarında çeşitli sebeplerle hasar görmüş EFS bölümleri ve Corrputed Nv Data hatası sebebi ile açılmayan telefonların boxsuz nasıl tamir edileceğini bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Böylece Xiami Note 10 İmeri Repair yapılıyor mu soruna evet cevabını da vermiş oluyoruz.

Türkçemizin kullanımını tercih etsek de teknolojik ürünlerde her cihazın Türkçe karşılığı olmaması sebebi ve kullanım yayınlığı sebebi ile zaman zaman box, repair gibi terimler kullandığımız için öncelikle kendimizi eleştirerek işe başlayalım.

Qualcomm Snapdragon işlemci kullanan Xiaomi telefonlarında işlemlerin benzer olduğunu, aynı programların kullanıldığını hatırlatalım.

Redmi Note 10 - Redmi Note 10 Pro imei repair

Haberi Okumak için Tıklayın

Bize gerekenler neler

1- QPST Programı Gdrive PCloud MediaFire

2- Mi Unlock Aracı Miui

3- Adb ve Sürücüler Gdrive ZippyShare

4- Tucana uyumlu TWRP versiyonu Orijinal Site

5- Magisk Github

6- Qualcomm QDLoader Driver Media Fire

Xiaomi Bootloader Kilidi Açma İşlemi

İlk olarak telefonumuzun bootloader kilidini açmak gerekiyor. Bunun için mi Unlock aracını yukarıda verdiğimiz linkten indirmeniz gerekiyor. Unlock aracı inerken siz de telefonunuzdan geliştirme seçeneklerini açın. Ayarlar, buradan miui versiyonuna peş peşe tıklayın. geliştirici olmanız x adım kaldı şeklinde sizi uyaracak ve en sonunda artık bir geliştiricisiniz mesajını göreceksiniz. Artık ayarlar, ek ayarlar, geliştici seçeneklerinden mi kilit açma durumunu aktif hale getirebilrisiniz. Telefonu yeniden başlatın nve telefon açılırken ses kısma tuşuna basılı tutun. Telefon zaten açıldığı için power tuşuna basmanıza gerek yok ancak telefon kapalı ise power ve ses kısma tuşlarına beraber basmanız gerekiyor. 

Şimdi geçelim uygulamaya.

mi hesabınızla girip telefonu unlock etmelisiniz. Kilidi açmanız için size bir süre verecek bu genellikle 5 gün civarı oluyor. Bu süre içerisinde telefonunuzdaki mi hesabınızla oynamayın, çıkış yapmayın ve telefonu sıfırlamayın. Süre geçtikten programı tekrar açıp aynı adımları tekrarlayarak kilidi açabilrisiniz.

Xiaomi Mi Note 10 TWRP Yükleme İşlemi

Kili açtıktan sonra ilk işimiz geliştirici seçeneklerinden hata ayıklamaya izin vermek olmalı. Hata ayıklamayı aktif hale getirip telefonu yeniden başlatalım. Bu sefer de yine ses kısma tuşuna basarak fastboot ekranına geçelim. 

Telefon bu şekilde dururken adb ve fastboot programını indirelim, peşinden de twrp dosyasını. twrp dosyasını da adb klasörüne atın.

cmd ekranından adb klasörüne geçip aşağıda verdiğim komutu girin

fastboot flash recovery twrp-3.5.2_9-0-tucana.img

bu komut telefonumuzun recovery bölümünü twrp ile değiştirecektir.

Şimdi twrp de 2 işlem yapacağız, bunlardan biri bozuk da olsa telefonumuzun efs bölümlerinin yedeğini almak, ikincisi root erişimi vermek. Sırası ile gidelim.

adb shell
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1 of=/sdcard/modemst1
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2 of=/sdcard/modemst2
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg of=/sdcard/fsg 
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/fsc of=/sdcard/fsc

Bu kodları doğrudan adb klasörüne geçtiğiniz cmd ekranına yazabilrsiniz. if -> inner file, of-> outer file yani if yazdığınız kısımdaki dosyayı of yazdığınız kısma kopyalar. böylece telefona yedeği yüklemiş olursunuz. sdcard yazdığımıza bakmayın, telefon içine kopyalıyor, yani format data yaparsanız bu yedekler silineceğinden mutlaka bunları bilgisayarınıza da alın.

Eğer bilgisayarınızda telefon içeriğini görebiliyorsanız bu dosyaları alırken magisk v23.0.apk dosyasını da buraya atın, göremiyorsanız magisk-v23.0.apk dosyasını adb klasörüne atıp aşağıdaki komutu çalıştırın.

adb shell
adb push Magisk-v23.0.zip /sdcard/

adb vasıtası ile root programı olan magiski telefona attık, şimdi twrp den yükle(install) kısmına girip magisk i kuralım ve telefonu açalım.

Mi Note 10 Diag Port İşlemleri

Telefon açılınca internet bağlantınız yok ise, ki imei arızalı ise mac id de arızalıdır internete bağlanmaz, telefona attığımız magisk dosyasını buradan da yükleyelim. Artık root erişimimiz var. Tekrar adb cmd ekranına geçelim ve aşağıdaki kodları yazalım.

adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,adb

su komutunu yazdığınızda telefonunuzda yetki izni çıkacak, yetki izni verdiğinizden emin olun. Eğer herşeyi doğru yapmanıza rağmen aygıt yöneticinizde com bağlantı noktası görünmüyorsanız 6. sıradaki sürücüleri indirip 32bit 64bit işletim sisteminize göre kurulum yapıp setprop komutunu tekrarlayın. Aygıt yöneticinizde com portunu gördüğünüzü varsayıp anlatıma devam ediyorum.

Şimdi 1. sırada verdiğim QPST programını indirip açıyoruz.

Programı açıp portu seçtikten sonra üst menüden start clients buradan da software download u seçiyoruz. Hem qcn yedeği alacağız buradan hem de elimizdeki sağlam imei li qcn dosyasını buradan yükleyeceğiz.

İlk önce backup kısmından dosya adı yazıp qcn yedeği alalım. Size ilk başta qcnx olarak yedek almayı teklif edecektir ancak qcn daha kolay editlendiği için qcn olarak yedeği kaydedin. Artık herhangi bir hexeditör ile yeni imei adresini yazabilirsiniz. Bu işlemi yapamıyorsanız yorumlardan bize ulaşıp uzmanlarımızdan sizin için bu işlemi ücretsiz yapmamızı talep edebilirsiniz.

Mi Note 10 EFS - NV Data Silme 

Yedeği aldıktan sonra tekrar telefonu yeniden başlatın. Ses açma tuşuna basılı utun ve tekrar twrp ekranına geçin. 

Bilgisarda hala açık olan adb cmd ekranına aşağıdaki kodları yazın

dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsc

bu kodlar efs partisyonlarının silinmesini sağlayacaktır bu yüzden yukarıdaki benzer komutlarla yedek alma işlemini sakın atlamayın. Yedek almadan yapacağınız işlemlerde geri dönüş olmayabilir. Bu modelde olmasa da redmi note 10 veya mi venus 11 gibi telefonlarda ciddi sorunlarla karşılabilirsiniz.

Mi Note 10 Pro İmei Atma

Evet yedeğimizi aldığımıza göre son işlemde sıra, telefonu açalım ve tekrar setprop komutu ile diag portu açık hale getirelim. komut yukarıda yer alsa da yine buraya da yazıyorum.

adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,adb
 

şimdi bilgisayardan tekrar QPST programını açıp aynı ekrana geçiyoruz. Bu sefer backup yerine restore seçin, imei sorununu çözdüğümüz qcn dosyasını seçiyoruz. Telefona yüklüyoruz. Yükleme bitmesine rağmen hat gelmeyecektir, bu son derece normal. Telefondan arama uygulamasını açıp *#06# tuşlarına basın, artık burada imei sağlam görünecektir. Bu şu demek oluyor, telefonu yeniden başlattığınızda bütün sorunlardan kurtulmuş olacaksınız.

xiaomi note 10 imei repair ve xiaomi note 10 pro imei repair işlemini bitirdik. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Not: imei değişimi yasal olmayan bir işlemdir, bu anlatım imei değiştirmeniz için değil, imei bölümü hasar görmüş telefonlarınızı tekrar çalıştırmak amacı ile yazılmıştır. Telefonunuza farklı bir telefonun imei numarasını kaydetmenizi kesinlikle tavsiye etmiyoruz.