X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Yeni kurulan Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar olacak?

Avrupanın temel 12 takımından oluşacak avrupa süper ligi için takımlar devler imzalarını attılar. 12 takım içerisinden türk futbol ekiplerinden hiç bir takım bulunmuyor.

Uzun süredir avrupada bir lig kurulacağı gündem konusuydu. Futbol severlerin takip ettiği devlerin de imzaladığı bu lig 20 takımı bünyesinde barındıracak. 15 takım ana kurucu takım olarak gelecek ve kalan 5 takım elemeler sonucunda bu lige katılacaktır. Toplamda iki gruptan oluşacak bu lig, iç ve dış saha olarak oynanacak. En iyi takımlar ve en iyi futbolcuları bir araya getirmeyi ve izleyenlere heyecanlı dakikalar geçirmeyi amaçlıyor. 

Takımlar yerel liglerde oynayacak mı ?

Hafta içerisinde oynanması planlanan maçlar için Avrupa Süper Lig'i, takımların kendi yerel liglerinde oynayacaklarını belirtti. Belirli elemelerden geçen takımlar için de ciddi bir meblağ para ödemeleri gerçekleşecek. Avrupa Süper Ligi ile birlikte gözler UEFA'ya döndü. UEFA ve FIFA bu ligi kabul edecek mi ? Görüşmelerin sonucu ne olacak merak konusu.

Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar olacak?

Temel olarak kurucu 12 takımdan oluşan Avrupa Süper Ligi'nde 3 takım daha alınması bekleniyor. Bu 12 takım; AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, ​​FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF ve Tottenham Hotspur Kurucu Kulüpler olarak katıldı.20 Takımı hedefleyen Avrupa Süper Ligi ile UEFA ve FIFA görüşmeleri dört gözle bekleniyor.  20 Takımın 5 tanesi ise her yıl belirli bir elemelerden geçerek, başarılarına göre Avrupa Süper Ligi'ne katılım hakkı kazanacak. Kendi yerel liglerinde oynamaya devam edip, hafta içinde ise Avrupa Süper Ligi'nde oynamaları planlanmakta. 

Avrupa Süper Ligi formatı

Toplamda 20 takımdan oluşacak Avrupa Süper Ligi için Ağustos ayı içerisinde iç ve deplasman olarak iki grup düşünülüyor. Eşleştirmeler ve oyunlar sonrasında en çok puanı toplayan 6 takım otomatik olarak çeyrek finale yükselecektir. 6 Takım gruplar içerisinde 1.gruptan 3 takım, 2. gruptan 3 takım olarak çeyrek finale yükselecektir. Grup içerisinde dördüncü ve beşinci olan takımlar çeyrek final için play-off maçlarına çıkacaklar. 

Avrupa Süper ligi ücretleri

Avrupa futboluna ekonomik destek amacı da güden Avrupa Süper Ligi her takım 3.5 milyar avroyu paylaşmayı planlıyor. İlk 6 sırada bulunan kurucuların geliri ise 350 milyon avro bandında olması bekleniyor. 

Futbola yeni bir heyecan katmak için oluşturulan Avrupa Süper Ligi'ne UEFA ve FIFA'dan sert tepki geldi. Katılan takımlara yaptırım uygulanacağı belirtildi.