X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

İstanbul'daki spor organizasyonlarına Covid19 vurgunu.

UEFA Şampiyonlar Liginde İngiliz ekipler Manchester City ve Chelsea'yi karşı karşıya getirecek olan final İstanbul'dan alınıp Portekiz'e verildi. Aradan çok süre geçmeden F1 yönetimi de İstanbul'u takvimden çıkardı.

İstanbul'da yapılacak organizasyonlar alınıyor.

UEFA Şampiyonlar Liginde İngiliz ekipler Manchester City ve Chelsea'yi karşı karşıya getirecek olan final karşılaşması İstanbul'dan alınıp Portekiz'e verildi. Aradan çok süre geçmeden F1 yönetimi de İstanbul'u takvimden çıkardı. Peki neden?

Geçtiğimiz günlerde İngiliz hükümetinin Türkiye'yi kırmızı listeye almasıyla Türkiye'ye gelecek olan herkesi 10 günlük karantinaya alma kararı Türkiye'de yapılması beklenen spor organizasyonlarını vurdu. Önce UEFA tarafından iki İngiliz takımı Manchester City ve Chelsea'yi İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında yapılacak olan karşılaşma Portekiz'in Porto şehrindeki Estadio do Dragao stadyumuna alındı. Ardından F1 yönetimi ise 11-13 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan İntercity İstanbul Park'taki yarışı Türkiye'den Covid19 sebebiyle alındı. İngiltere'nin uygulayadığı seyehat kısıtlaması nedeniyle yarışın yapılamayacağı açıklandı.

Şampiyonlar Ligi ne zaman nerede yapılacak?

Geçen yıl İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında yapılacak olan Şampiyonlar ligi finali Covid19 nedeniyle Portekiz'in Lizbon şehrindeki Estadio da Luz stadına alınmıştı ve bu yıl İstanbul'da yapılacağı açıklanmıştı. Ancak bu yıl da Covid19 nedeniyle final tekrar İstanbul'dan alındı. UEFA finalin bu yıl da İstanbul yerine Portekiz'de yapılacağini açıkladı. Final karşılaşması Portekiz'in Porto şehrindeki Estadio do Dragao stadında yapılacak. 29 Mayıs tarihinde yapılacak olan final karşılaşması Manchester City ve Chelsea'yi karşı karşıya getirecek.

F1'de İstanbul GP sonrası takvim nasıl olacak?

Covid19 sebebiyle seyehat kısıtlaması nedeniyle takvimden çıkarılan İstanbul GP sonrası takvimin durumu merak konusu oldu. 11-13 Mayıs tarihlerinde İntercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek olan İstanbul GP F1 yarışı takvimden F1 yönetimi tarafından takvimden çıkarıldı. Bu durum sonrası İstanbul GP'den sonra yapılacak Fransa yarışı hafta erken yapılacak. Ayrıca Avusturya'da peş peşe iki yarış yapılarak takvimdeki boşluk doldurulacak.

 

 

 STEFANO DOMENİCALİ:2021'de Türkiye'yi takvime dahil etmek için çalışıyoruz.

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali yaptığı açıklamada şunlara değindi, ''Hepimiz Türkiye’de yarışmayı dört gözle bekliyoruz, ancak uygulanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle haziran ayında Intercity İstanbul Parkta olamayacağız. Yarışın Türkiye’de gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Intercity İstanbul Park yönetimine ve Türkiye’deki tüm yetkililere süreçteki uğraşları için teşekkür ederiz. Fransa’daki yarışı öne çektik, Avusturya’da iki yarış gerçekleşecek. Fransa ve Avusturya’daki iş ortaklarımız bu çözümü uygulama konusunda hızlı davrandılar. Yılın başından bu yana tüm iş ortaklarımızla güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İlerleyen süreçte de 2021 yılı takvimine Türkiye’yi dahil etmek için Intercity İstanbul Park yönetimi ile yakından çalışmaya devam edeceğiz''