X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

40 yaş ve üzeri covid-19 aşısı ne zaman? covid-19 40 yaş üzerine aşı

Bütün dünyada etkili olan kovid-19 kapsamında ülkemizde, belirli şartlarla aşı vurulmaya başlanmıştı. Bugün itibaren 40 yaş ve üzeri hastalar aşı randevusu alabilecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabında yaptığı açıklama ile aşıda yaş sınırını düşürdüklerini yayımladı. Bununla birlikte kovid-19 yaş sınırı 40'a indi. Bugün itibaren 40 yaş ve üzeri vatandaşlar kovid-19 aşısı için randevu alabilecekler. 

Kovid-19 Randevusu nasıl alınır?

Kovid-19 aşı randevusu alabilmeniz için öncelik olarak aşı hakkınızın çıkmış olması gerekmektedir. Eğer aşı randevunuz çıktıysa ve randevu almanız gerekiyorsa, https://www.mhrs.gov.tr adresine giriş yaparak aşı randevunuzu alabilirsiniz.
2. Yol olarak aynı yere yönlendirecek de olsa https://www.enabiz.gov.tr  adresine girerek, randevu al butonunun altından aşı randevusu al demeniz gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken aşı randevusu al butonuna basmak olacaktır. Şuan için biontech sadece merkez hastanelerde uygulanırken, sinovac aile hekimleri tarafından da uygulanabilmekte.  Eğer internet üzerinden randevu almak istemiyorsanız ALO 182 ile telefon üzerinden randevu alabilirsiniz. Bunun için ise 182'yi aramız gerekmektedir.

Türkiye'de kaç kişi aşılandı?

Her gün yeni aşılar ile aşı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Sağlık bakanlığı'nın https://covid19asi.saglik.gov.tr adresindeki verilere göre, toplam yapılan aşı şuan için 33.417.224. Bunların yanı sıra 1.Doz aşı uygulanan kişi sayısı 19.751.780, 2.Doz aşı için uygulanan aşı ise 13.665.444. Paylaşılan veriler Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer almaktadır. 

Büyük şehirlerde de aşılama hızla devam etmekte. Ankara'da aşı sayısı 2.822.655, İstanbul'da aşı sayısı 5.666.988, İzmir'de aşı sayısı 2.273.719. Hızlı devam eden aşı çalışmaları sonucunda yeni aşıların da alındığı paylaşıldı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından yayımladığı yazı şu şekilde. 

Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz.

Biontech kullanım kılavuzunda neler var?

Aşının her iki dozu da aynı pandemik aşı ile uygulanmalıdır.

* Gebelikte mRNA aşısının (BNT162b2) uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19’u ağır geçirme riski yüksek olan gebelere kendi istekleri halinde uygulanabilir. İlk trimesterde uygulanmaması tercih edilir.

* Emzirme döneminde mRNA aşısının (BNT162b2) uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. COVID-19’u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde uygulanabilir.

* Kontrolsüz epilepsi ve Guillain-Barre Sendromu, transvers myelit gibi enfeksiyonla ve aşıyla alevlenebilen nörolojik hastalık tanısı bulunanlara takip eden klinisyen tarafından yapılacak değerlendirmeye bağlı olarak aşılama kararı verilir.

• İmmün suprese kişilere aşı yanıtının en iyi olabileceği zaman aralığını saptayabilmek için takip eden klinisyenin değerlendirmesine bağlı olarak aşı uygulanmalıdır.

• Trombositopeni ve kanama bozukluğu olan hastalarda intramüsküler enjeksiyon kanamaya neden olabilir.