X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

3.Doz aşı randevusu nasıl alınır? 3.Doz aşı gerekli mi?

Covid-19 aşıları hızlı bir şekilde yapılmaya devam edilmeye devam ederken, 3.doz aşı randevusunun nasıl alınacağı vatandaşların aklında soru işareti oluşturdu.

Covid-19 virüsü sebebiyle dünya üzerinde ülkelerde maalesef çok fazla insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 yıldır dünya üzerinde covid-19'la mücadele edilirken, aşılama hızları dünya üzerinde hızlı bir şekilde ilerlemekte. Türkiye'de 1.doz aşı olan vatandaş sayısı 35.093.419 iken, 2.doz aşıyı olan vatandaş sayısı 15.218.605 olarak açıklandı. Toplamda 50.611.958 vatandaş aşı olmuş durumda. 2.Doz aşıyı olanların akıllarında ise 3.Doz aşı randevusu nasıl alınır? sorusu yer alıyor. Bununla beraber 3.Doz aşı gerekli mi? sorusunun cevabını da açıklamış olacağız.

3.Doz aşı randevusu nasıl alınır?

50 yaş üzeri ve sağlık çalışanları için  2.doz aşı olmuşlar ise , 3.doz aşı randevularını alabiliyorlar. Peki 3.doz aşı randevusu nasıl alınıyor? 3.Doz aşı için hangi aşı tercih edilmeli? 

Dünya üzerinde bir çok ülkede Biontech aşısı uygulanırken, ülkemizde sinovac ve biontech aşıları vatandaşların tercihine bırakılmıştı. Bununla beraber 3.Doz aşı da vatandaşların tercihine bırakıldı. 3.Doz aşısı çıkmış sağlık çalışanlarının, 3.doz aşı randevusu için e-nabız uygulamasından randevu almaları gerekmektedir. Bunun için ilk adımınız https://enabiz.gov.tr/ adresine gitmek olacaktır. https://enabiz.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifreniz ile veya e devlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Bu adımlardan sonra sol tarafta bulunan menüler içerisinden randevu alabiliyorsunuz. Randevu alırken aşı randevusunu ayrı olan sekmeden seçmeniz gerekiyor.  Aşı randevunuzu MHRS üzerinden de alabiliyorsunuz. 3.Doz aşı randevusu alırken, aşı tercihi, hastane, tarih ve saati olarak işlemlerinize devam etmeniz gerekmektedir. 

Telefon ile aşı randevusu alabilir miyim?

Telefon ile covid-19 aşı randevusu alabilmek için Alo 182 hattını aramanız lazım. Telefonunuzdan 182 numarayı çevirdikten sonra operatör ile gerekli bilgiler kapsamında randevunuzu alabiliyorsunuz.

Aşı randevusu nasıl iptal edilir?

Aşı randevusunu iptal edebilmek için e nabız üzerinden yukarıda da belirttiğimiz gibi giriş yaptıktan sonra Randevu sekmesinin altında aktif randevuların yanında iptal et butonunu kullanabilirsiniz. Böylelikle randevunuz iptal olacaktır. 

3.Doz aşı gerekli mi? Hangi aşıyı olmalıyım?

3.Doz aşısı olabilecekler için öncelikle hatırlatalım 2.aşısından sonra 3 ay geçmesi gerekmektedir. 3. Doz aşı seçimi ise vatandaşların tercihe bırakıldı. 50 yaş üzeri ve sağlık çalışanları 3.doz aşı randevusu alabilirken, antikor oranını artırmak için ve yeni mutasyon olan delta mutasyonundan korunmak için 3.doz aşı öneriliyor. BionTech aşısı için de bu sürede bir değişiklik olmuyor.