X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Mondeo MK4 Convers+ Ekran Güncellemesi nasıl yapılır?

Ford Mondeo mk4 için yani 4. Kasasında kullanıcılara yeni bir ekran ile sunuluyor. Convers+ ekranının nasıl güncelleneceği ve özellik ekleneceği ise sitemizde yer almaktadır.

Ford Mondeo mk4 ilk üretimleri 2008 yılında karşımıza çıktı. 2007 Haziran ayından sonra üretilen Mondeolar,  titanium paketi ile birlikte convers+ ekranını bünyesinde getirdi. Convers+ ekranı ilk üretimlerde anlık  yakıt tüketimi gibi özellikleri barındırmıyordu. 2008 içerisinde gelen güncellemeler ile anlık yakıt tüketimi de convers+ ekran üzerinden görünmeye başladı. Yol bilgisayarı görevi gören Convers+ ekran içerisinde bir çok güncelleme daha sonrasından yapılan değişimler ile meydana gelmekte. 

Ford Mondeo mk4 Convers+ Ekran güncellemesi

Ford Mondeo mk4 2010'dan itibaren makyajlı kasaya geçti ve convers+ üzerinde bir değişikliğe daha gidildi. Bu değişiklikleri ve convers+ ekranın nasıl güncelleneceğine gelecek olursak ilk maddemiz gerekli donanımlar olacaktır. 

Convers+ ekranında ilk makyajsız kasada ortalama tüketim, kalan menzil, radyo, cd gibi özellikler yer almaktaydı. Bunun dışında saat, araba uyarıları, araba hata kodları da bünyesinde yer alıyordu. Ekranın iki temel rengi vardı ve uyarı mesajlarını açıp kapatabiliyorduk. 

Bu ekran üzerinde güncelleme yapabilmek için bu güncellemenin sahibi olan Alex ile iletişime geçmeniz gerekiyor veya çıkarttığı motral paketini almanız gerekmekte. Motral, UCDS donanımı ile birlikte satılmakta. Kredili bir sistemde çalışan UCDS, yapılan özelliklere göre kredi götürmekte. 4 Level'dan oluşmakta ve Motral paketi için 2 ve 1 Level krediler harcanmakta. Yani convers+ ekranını Motral paketi ile güncellemek istiyorsanız UCDS donanımızda ve hesabınızda level 1 ve level 2 kredileri bulunması gerekiyor. Eğer elinizde modifiyeli elm327 varsa da convers+ ekran güncellemesi yapabilirsiniz. Bunun için Alex ile ileitşime geçmeniz gerekiyor yalnız avro bazlı yaptığı için biraz pahalı çıkabilir sonuç. Çünkü her eklenen özellik için ayrı bir ücret talep ediyor. 

Peki makyajsız kasa mondeo mk4 araçlarında convers güncelleme ile ekranda neler değişiyor ? 

En önemli özellik bana göre, dijital hız ekranda yer almakta. Bunun dışında hangi kapının açık olduğu direkt olarak ekranda görünmekte. Temasında güzel bir siyah renk yer almakta. Dijital olarak arabanın voltaj değeri ve motorun sıcaklık değeri gelmektedir. Motor sıcaklığını görmek yaz aylarında kesinlikle görmek isteyeceğiniz bir özellik olduğunu düşünüyorum. Eğer arabanın orijinalinde park sensörü var ise park sensöründe ne tarafa yakın ise ekranda görünmekte. Bu özellikler makyajsız kasada convers+ ekran güncellemesi (Motral paket) ile karşımıza gelmekte. convers ekran güncelleme yalnızca mondeonun 4.kasasında mevcut.

Makyajlı kasa mondeo mk4 convers+ ekran güncellemesi

Makyajlı kasadaki convers+ ekran güncellemesinde ise daha farklılıklar ortaya çıkıyor. Öncelikle dijital hız ve motor sıcaklığı aynı yerini korurken, güncelleme olmasa bile yakıt göstergesi ve hararet en son kendi verisyonunda dijital ekran içerisinde yer alıyor.  Güncelleme ile ek ısıtıcı, sürüş için bilgilendirmeler ekranda yer alıyor. Bu özelliklere yokuş kalkış desteği ve lastik basınç sensörü de eklenmekte. Lastik basınç sensörü için ek olarak sensör almanız gerekiyor. Yokuş kalkış desteği ise makyajlı kasada orijinal olarak kendisine var. Mondeo ekran güncelleme için gerekli malzemeler arasında bilgisayarı da koymamız gerekir.