X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Tam kapanma ne zaman bitiyor? Yasaklar uzayacak mı?

29 Nisan 17.00'de başlayıp 17 Mayıs 05.00'te bitecek olan tam kapanmanın uzayıp uzamayacağı merak konusu. Bununla ilgili Fuat Oktay'dan açıklama geldi.

29  Nisan 17.00'de covid-19 sebebiyle tam kapanmaya gidilmişti. Tam kapanma kapsamında marketler, temel gıda zincirleri gibi iş yerleri belirli şartlarla çalışmaya devam edecekti. Vaka sayısının hedeflendiği gibi azalmamasından dolayı vatandaşların akıllarında pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağının uzayıp uzamayacağı belirdi. 17 Mayıs'ta bitecek olan tam kapanma süresiyle ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan geldi. 

Yasaklar uzayacak mı?

Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda tam kapanma süresini 19 Mayıs'a kadar uzatmak gibi bir gündemimiz şimdilik yok" açıklamasıyla, vatandaşların aklındaki soruları giderdi.

Yerli aşı çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sürecin son derece iyi gittiğini belirtti. 

Tam kapanma ne zaman bitiyor?

29 Nisan 17.00'de başlayan tam kapanma süreciyle birlikte, vatandaşın aklında sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor? sorusu oluştu. 17 Mayıs 05.00'te tam kapanma sürecinin bitmesi hedeflenirken, 19 Mayıs'ın tatil olacağı yönünde yapılan konuşmalara cevaben Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan açıklama geldi. Sokağa çıkma yasağı uzayacak mı? sorusuna cevap veren Oktay, şu an için tam kapanma süresinin uzatmak gibi bir durum gündemimizde yok dedi.

Tam kapanma sürecinde hangi ürünler satılıyor?

Tam kapanma süresi boyunca,  "Market Tedbirleri" kapsamında, temel gıda ürünleri ve sağlık, kozmetik gibi ürünlerin satışına devam edilecek. Market tedbirleri kapsamında satılacak ürünleri aşağıdaki ilişkili haberimizden okuyabilirsiniz.

81 İl için Market Tedbirleri genelgesi yayımlandı.

Haberi Okumak için Tıklayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yasak devam edecek mi?

Vatandaşın aklındaki sorulara cevap geldi. Şuan için tam kapanma süresinin uzatılması gündemde olmadığı gibi birleştirmeyle ilgili de net bir bilgi yok.

Gözler kabine toplantısına çevrildi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın tam kapanma süresine eklenip, eklenmeyeceği merak konusu iken, 10 Mayıs'ta toplanması öngörülen kabine toplantısı sonrası kararın açıklanması bekleniyor. 

Covid-19 ile birlikte tam kapanma süreci başlarken, aşı randevusu alan hastaların, aşı çalışmaları devam etmekte. Biontech aşısı ana sağlık merkezlerinde, hastanelerde yapılmaya devam edilirken, sinovac aşısı ise aile sağlık merkezlerinde, evde aşı kampanyasıyla devam etmekte. 60 yaş ve üzeri vatandaşların aşı haklarını e-nabız üzerinden online bir şekilde takip edebilirler ve randevularını alabilirler.