X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Rize son dakika heyelan ve sel faciası sonrası ölümler artıyor.

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu ölümler maalesef artıyor. Sel ve heyelan afeti ile can kaybı artarken, 3 kişi halen kayıp.

Rize'de oluşan sel ve heyelan afeti sonunda can kaybı 5'e yükseldi. Rize'de yağışların artmasıyla birlikte, dereler taşmaya başladı. Yer yer evleri su basarken, can kayıpları artmaya devam ediyor. 3 kişiden henüz haber alınamıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da olay yerine incelemeye giderken, Doğu Karadeniz için şiddetli yağmur uyarısı yapıldı.

5 Can kaybı

Rize'de meydana gelen sel ve heyelan sonucunda kayıp sayısı 5'e yükseldi. 3 kişiden haber alınamıyor. Armağan köyünde yollar kapanırken, bir çok köydeki ev ve bodrum katlarını da su bastı. Rize'deki sel ve heyelan afeti sonrasında Aynur Karali'nin cansız bedeni ile ölü sayısı 5'e yükseldi. 

Kurtarma devam ediyor.

Rize'de gerçekleşen sel ve afet olaylarının ardından mahsur kalanlar için AFAD gibi ekipler seferber oldu. Doğal afetlere maruz kalan vatandaşlar misafirhane ve yakınlarının yanlarına yerleştiriliyor.

Sel devam edebilir.

Şiddetli yağışın sürdüğü Karadeniz Sahil Yolu için uyarılar devam ediyor. Tüm risklere karşı Dere yataklarından uzaklaşın çağrısı yapılıyor. 

Rize'de gerçekleşen sel ve heyelan afetinden sonra gün ağırınca hasar belli oldu. Merkez iki ilçede 2 metreden yüksek  toprak birikintisi olurken, temizleme çalışması devam etmekte.

Sel faciası

Rize yaklaşık 7 saatte yani 420 dakikada 220 kg yağış almasıyla beraber dereler taşmaya başladı. Derelerdeki su seviyenin yükselirken, 72 köye ise ulaşım kapanmış durumda.

Elektrikler de yok.

Rize'deki heyelan ve sel afeti sonrası bir çok yerin elektriği kesilmiş durumda. Toplamda il genelinde yaklaşık 290 trafo merkezinde arıza meydana gelirken, 24 bin kişi elektriği kullanamaz durumda. 

3 Bakan da orada

Rize'de gerçekleşen sel ve heyelan faciası sonrasında 3 Bakan incelemeler için bölgeye gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yetkililer ile görüştüler. Bugün de incelemeler devam ederken, 3 kişi halen kayıp. 

Yağışlar devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de meydana gelebilecek sel faciası için duyuru yaparken, sağanak ve gök gürültülü yağışın devam edeceğini, 100 ve 200 kilogram arasında bir yağış beklendiğini açıkladı. 

2 Çay fabrikası da hasar görürken, devre dışı kalan bu iki fabrikanın da en kısa sürede tekrar devreye alınacağı bildirildi.