X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Kısa çalışma ödeneği hangi aya kadar uygulanacak?

Dünyayı saran yeni tip koronavirüs(covid-19) sebebi ile alınan kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatıldı. Haziran ayına kadar devam edilmesi konusunda alınan karar ile nisan, mayıs ve haziran aylarında da kısa çalışma ödeneği devam edecek.

Günümüzde dünyayı saran covid-19 hastalığı nedeniyle çalışanlara kısa çalışma ödeneği ödeniyordu. Çalışanların merakla bekledikleri karar bugün açıklandı. Kısa çalışma ödeneği uzatıldı. Nisan, mayıs ve haziran aylarında da kısa çalışma ödeneğine devam edilecek. Toplam da 3 ay uzatılan ödenekle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan: "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" açıklamasında bulundu. 

Kısa çalışma ödeneği nedir?

Kısa çalışma ödeneği kısa olarak çalışılan kurumda geçici olarak bir haftada çalışma süresinin üçte bir oranında azalması veya süreklilik aranmadan kurumda çalışmaların durdurulması halinde, sigortalı çalışanlara bu süreçte destek vermek amaçlı yapılmış bir uygulamadır. İşkur kendi sitesinde kısa çalışma ödeneğini: "Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır" olarak tanımlamıştır

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor?

Çalışanların cevabını dört gözle beklediği kısa çalışma ödeneğinin bitiş süresi belli oldu. Güzel haber bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Tüm sektörler için geçerli olarak kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatıldı. Böylelikle nisan,mayıs ve haziran aylarında da çalışanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecekler.  Kısa çalışma ödeneği kapsamında; işçilere kısa çalışma ödeneği ve genel sağlık sigortası primlerinin ödenmesi sağlanmaktadır. 

Kısa çalışma ödeneği ne kadar?

Kısa çalışma ödeneği, çalışanın son iki ayı dikkate alınarak hesaplanan, günlük ortalama bürüt gelirinin %60ıdır. Bu şekilde hesaplandığı zaman aylık asgari ücretin bürüt tutarının %150'sini geçemiyor.  Ödemeler, işçilerin tanımladıkları IBANlarına veya PTT Bank aracılığı ile yapılmaktadır. 

Kısa çalışma ödeneğinin süresi ise üç ayı aşmamakla beraber kısa çalışma süresi kadardır. Koronavirüs(covid-19) tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bu durumdan maalesef ülkemizde etkilendi. Bugün itibariyle ülkemizde kısa çalışma ödeneği hazirana kadar devam edecektir.