X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın 'Tosuncuk' Türkiye'ye geliyor.

Binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye dönüyor. Uçak, Türkiye'ye sabah yaklaşık 10.00 gibi hareket etmiş.

Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra ülke dışına kaçan ve kırmızı bülten ile aranan Mehmet Aydın Brezilya'da teslim oldu.  Türkiye Başkonsolosluğu'nda bekleyen Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim olduğu durumda iade süreci boyunca göz altında kalabilme riskinden dolayı Türkiye Başkonsolosluğu'nda beklemede. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Mehmet Aydın'ı almak için uçağın hareket ettiğini açıkladı. Yaklaşık olarak 3 yıla yakın süredir kırmızı bülten ile aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın bugün Türkiye'de olacak.

Mehmet Aydın(Tosuncuk) ne kadar para ile yurt dışına gitmişti?

Binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına giden ve yaklaşık 3 yıl boyunca kırmızı bülten ile aranan Mehmet Aydın ne kadar para almıştı ? Resmi verilere göre 2018 yılında 132 bin kişiden 1 milyar 139 milyon TL toplamıştı. 

Çiftlik bank nedir?

Çiftlik Bank sanal bir oyun olup, 2016 tarihinde kurulmuştu. Farkı değerlerde farklı çiftlik hayvanları satın alan oyuncular bunlar için belirli ücretler ödüyordu. 1 yıl yani 365 gün yaşayan hayvanlar içinse yem ve depo gibi masrafları da yine siz yapıyordunuz. Burada alınan hayvanlar, üretim tesisleri gibi oyun içerisinde gerçekleştirdiğiniz çalışmaların gerçek hayatta Türkiye'nin farklı yerlerinde hayata geçirildiği söyleniyordu. Zaman içerisinde ortaya çıkan sorunlar ve şikayetler yüzünden SPK suç duyurusunda bulundu. Mehmet aydın da bu durumun sonrasında üye alımının kapandığını yayımladı. 

Sabah saatlerinde Türkiye'ye getirilmesi için uçak yola çıkmış ve tahmini olarak akşam saatlerinde Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'de olacak. Brezilya'da 40 gün tutuklu kalma ihtimalinden dolayı Türkiye Başkonsolosluğu'nda bekleyen Mehmet Aydın, binlerce kişiyi mağdur etmesinden dolayı kırmızı bülten ile aranmaktaydı. Mehmet aydın 2.5 yıldır yurt dışında kaldı ve bugün akşam saatlerinde Türkiye'de olacak. Parasının kalıp kalmadığı bilinmemekle birlikte nasıl bir ceza alacağı ise merak konusu oldu. Tosuncuk Mehmet Aydın sadece Türkiye'de kırmızı bülten ile aranmayıp tüm dünyada arananlar listesine girmişti. İnterpol'ün en çok aranan listesi yani "Most Wanted" listesinde de yer almaktaydı. İnterpol Mehmet Aydın'ı elektronik ortamda ödeme sitemleri aracılığıyla hırsızlık yapma gibi suçlardan arıyordu.