X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

27 yıl önce yeri belirlenen Taksim Camii bugün açılıyor.

Yapımı tamamlanan Taksim Camii ne zaman açılıyor? 27 Yıl önce yeri belirlenen Taksim Camii bugün itibariyle açılıyor.

İçerisinde mühendislik adına bir çok yenliği barındıran Taksim Camii'nin yapımı tamamlandı. 27 yıl önce yapılması planlanan ve bugün açılan Taksim Camii bünyesinde bir çok yeniliği barındırıyor.

Taksim Camii ne zaman planlandı?

Taksim camii ne zaman planlandı? 1968'de gündeme gelen, daha sonrasında rafa kaldırılan proje bugün gerçekleşti. Danıştay'ın 1983 yılında almış olduğu karar ile rafa kaldırılan projenin yapımı tamamlandı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğu yıllarda gazetecilere planlarını anlatmıştı. Bu plan 27 yıl sonra hayata döndü.  Taksim'e yapılması planlanan caminin yeri ise belirlenmişti. İlk girişim ise Demokrat Parti iktidarında Taksim'e bir cami yapılması yönünde olmuştu.1983'te tekrar gündeme gelen Taksim'e cami yapma projesi ise tekrardan rafa kaldırılmıştı.

Taksim Camii bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Taksim Camii töreni için öncesinden Taksim Meydanı'na gülsuyu ile yıkandı. Bu süreçte ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar ise Taksim Camii'ne doğru yol almaya başladı. Açılış öncesi hazırlıkların devam etmesiyle birlikte cami ve çevresi vatandaşlarla beraber dolmaya başladı.  4 yıl önce temeli atılan ve yaklaşık 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami için mühendislik açısından bir çok yeni özelliği de bünyesinde barındırıyor. Taksim Camii'nin açılış töreni, cuma namazının hemen ardından gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya üzerinde "Hayırlı Cumalar" mesajıyla birlikte Taksim Camii'nin de fotoğrafını yayımladı. Cami içerisinde yer kalmamasından dolayı, cuma namazı için gelen vatandaşlar namazlarını meydanda kıldılar. Meydanda namaz kılacak vatandaşlar için de kıble yönü belirtilerek seccade dağıtıldı. 

Taksim'de 2 bin 429 metrekarelik bir alan içerisine inşa edilen camii bugün açıldı. Taksim'de yer alan su makseminin arkasına yapılan Taksim Camii, İstiklal Caddesi girişindeki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ile komşu oldu.