X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru

YKS sınavının başvuruları tarihinin sonuna yaklaşırken öğrenciler sınav heyecanını ve stresini hat safhada yaşama dönemine girdi. 2023 YKS tarihi ne zaman?

Ortalama 3 ila 4 milyon adayın gireceği YKS başvuru tarihinin sonuna geliniyor. 17 Haziran'da gerçekleşecek sınav için son başvuru tarihi ne zaman?

Öğrencilerin merakla beklediği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının(YKS) başvuru tarihi yaklaşırken, öğrencilerdeki çalışma temposu ve stres de oldukça artmış bulunmakta. 17 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek YKS için henüz sınav yerleri belirlenmedi. 

YKS NE ZAMAN?

TYT ve AYT olmak kaydıyla iki oturumda yapılacak sınav cumartesi ve pazar günleri gerçekleşecek. 17 Haziran Cumartesi günü TYT, 18 Haziran Pazar günü ise sınavın ikinci aşaması olan AYT sınavı yapılacaktır.  Kat sayı olarak TYT bu sınavın yüzde 40'ını etkilerken AYT ise yüzde 60'ını etkileyecektir. Sonuçlar 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanırken, yaşanan Kahramanmaraş depreminden dolayı başvuru tarihleri uzatılmıştı.

YKS BAŞVURU TARİHİ

Peki YKS başvuru tarihi ne zaman? 2023 YKS başvurunun tarihinin sonlandırılmasıyla beraber öğrenciler başvuru tarihinin ne zamana uzatıldığını merak ediyor. Adaylar yks kaç gün kaldı gibi düşünürken, osym takviminde yer alan yks 2023 tarihi haberimizde mevcuttur. yks tarihi 17-18 Haziran olarak belirlenmiş son başvurular ise 23 Mart 2023 tarihinde sona erecek. 23 Mart 2023 tarihinde son bulacak  YKS için son başvuru tarihi yarın. 

YKS sınav yerleri açıklandı mı ?

23 Mart 2023 tarihinde son bulacak YKS 2023 başvuruları için adayların aklında sınav yerleri açıklandı mı? sorusu yer alıyor. İlk yayımlanan YKS takvimine göre başvuru tarihi bitmiş ve daha sonrasında 23 Mart 2023 tarihine uzatılmıştı. Adaylar başvurularını yapmışken henüz başvuru yapmayan öğrenciler için yarın son gün.

YKS yer sorgula, YKS sınav yeri öğrenme, YKS Sınav giriş belgesi

Haberi Okumak için Tıklayın

YKS PUAN HESAPLAMA

Adaylar henüz başvurularını tamamlamalarına rağmen tahmini puanlar için kaç net yapmalarını araştırıyorlar. YKS puan hesaplama için bir çok motor bulunurken, doğruluğun geçerlilik payı hakkında kesinlik belirtilmiyor. TYT'de sınava girecek adaylar; Matematik, Sosyal Bilimler, Türkçe, Fen Bilimleri derslerinden sorumlu olacaklar.

YKS'de ikinci dönem konuları sorulacak mı?

17-18 Haziran ayında gerçekleşecek sınav için 12. Sınıf ikinci dönem konular muaf tutuluyor. Öğrenciler iki haftalık eğitim öğretimin tatil edilmesinden sonra sınav konu dağılımlarını merak ederken ÖSYM'den beklenen sorunun cevabı geldi. YKS sınavında öğrenciler ikinci dönem konularından muaf tutuluyor.