X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

YKS cevap anahtarı 2021, YKS puan hesaplama, YKS tercihleri

YKS cevap anahtarları yayımlandı mı ? YKS sonuçları açıklandı mı ? Binlerce üniversite hayali olan adaylar sınav sonuçlarını iple çekiyor, peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. 16-26 Temmuz 2021 tarihleri arasında http://www.osym.gov.tr adresinden erişilebilinecek. Binlerce üniversite hayali olan adayların girdiği üniversite sınavı yani YKS için sonuçların ne zaman paylaşılacağı merak konusu oldu. YKS sınavından sonra cevaplarını kontrol edecek üniversiteye gitmeyi hedefleyen adaylar, YKS cevap anahtarına da ulaşmak istiyor. ÖSYM tarafından yapılan YKS kılavuzu yayımlandı.

2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Üniversite hayalleri olan adaylar, 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/YKS/kntkilavuz16072021.pdf adresinden veya buraya tıklayarak erişebilirler. 620 sayfadan oluşan 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu adayların dikkatli bir şekilde incelemeleri gerektiğini de hatırlatalım. Ayrıca ÖSYM'den yapılacak duyuruları da yine takip etmeleri gerekmektedir. 

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite hayali olan adayların, YKS sınavına girdikten sonra sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre YKS sonuçları 4 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanacak. Adaylar sonuçlar yayımlanmadan 2021 YKS cevap anahtarına erişebilidiler.

2021 YKS Cevap Anahtarı

2021-YKS Cevap Anahtarı her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM tarafından yayımlandı. Temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlanırken, sorular kısıtlı bir şekilde açıklanıyor. 26 Haziran'da yapılmış olan TYT sınavının soru ve cevap anahtarlarına TYT CEVAP ANAHTARI'ndan ulaşabilirsiniz.

27 Haziran 2021 tarihinde yapılmış olan AYT sınavının soru ve cevap anahtarlarına ise AYT CEVAP ANAHTARI'na tıklayarak ulaşabilirsiniz.

27 Haziran yapılmış olan dil sınavları için 5 sınav cevap anahtarına BURADAN erişebilirken, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça gibi ayrı ayrı erişmek istiyorsanız da aşağıdaki ders isimlerine tıklayarak belirlenen soru ve cevap anahtarlarına erişebilirsiniz.

Almanca için tıklayınız.

Arapça için tıklayınız.

Fransızca için tıklayınız.

Rusça için tıklayınız.

İngilizce için tıklayınız.

Genel olarak Soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına erişmek için, ÖSYM'nin yayımladığı sayfadan ayrıca erişebilirsiniz. ,

Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

Sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala, üniversite hayali olan adaylar üniversite tercihlerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. ÖSYM yaptığı duyuruda sınav sonuçlarından bir gün sonra yani 5 Ağustos ile 13 Ağustos arasında Üniversite tercihlerinin yapılacağını yayımladı. 

2021 YKS PUAN HESAPLAMA

YKS cevap anahtarı 2021, YKS puan hesaplama, YKS tercihleri

Haberi Okumak için Tıklayın

2021 YKS için puan hesaplamak için puan hesaplama sitelerini kullanabilirsiniz, yalnız unutmamanız gereken bir durum ise standart sapmadan dolayı puanlar %100 doğruluk payı ile ölçümü olmayacaktır. Bu yüzden puan hesaplarken bunları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. YKS tercihleri YKS sınav sonucu ne zaman gibi soruların da cevaplarını vermiş olduk.