X
Kripto Para Gündem Eğitim Spor Sağlık Teknoloji Otomobil E-Devlet
Mi 11 Lite Kamera AI Mod, Gece Görüşü, NFC Fix Modem Dosyası
Redmi Note 10 Pro Gece Modu Mor Kamera ve AI Mod Sorunu Çözüldü
Uzaktan Eğitim Kapısı Otomatik Video Oynatıcı
Redmi Note 12 Pro 4g Boxsuz İmei Tamiri
Redmi Note 10 Pro Volte Fix - Redmi Note 10 Pro ENG QCN
Redmi Note 10 Pro Stabil IMEI Repair
Ermenistan - Türkiye maçı hangi saatte? hangi kanalda?
En düşük emekli maaşı ne kadar? en düşük emekli maaşı 2023
YKS kaç gün kaldı? YKS tarihi ne zaman? YKS başvuru
"MariaDB-client-10.2 RPM Update Failed" Hatası ve Çözümü

E Devlet Adres Değişikliği - E Devlet İkametgah Nasıl Değişir

Önceden muhtarlar vasıtası ile adres değişikliği yapabilirken artık önümüzde yalnızca iki seçenek var. e-Devlet üzerinden ikametgah değiştirme nasıl olur?

Elektronik ortama geçilmesiyle beraber, bir çok işlem online bir şekilde belirli site ve uygulamalar üzerinden gerçekleşmekte. Eskiden ikametgah değiştirmek için muhtarlar v.s vasıtası ile değiştirilirken artık online / çevrimiçi bir şekilde ikametgah değişikliği yapılabilmekte. Peki e-Devlet üzerinden adres değişikliği, ikametgah değişikliği nasıl yapılır? Öncelikle e devlete giriş yapmanız gerekiyor, eğer e devlet şifreniz yok ise de aşağıda yer alan haberimizi inceleyerek e-devlet şifresinin nasıl alındığını ve nasıl giriş yapıldığını öğrenmeniz gerekecektir. Eğer e-Devlete giriş yapabiliyorsanız, o halde beraber nasıl adres değişikliği yapabileceğimizi görelim. Adım adım e-Devlet üzerinden adres değişikliğini inceleyecek olursak

e-Devlet Giriş, e-Devlet Şifre Alma, e-Devlet Kayıt İşlemleri

Haberi Okumak için Tıklayın

E Devlet adres değişikliği nasıl yapılır? E devlet ikametgah değiştirme

Sisteme kayıtlı adresinizi yani ikametgah adresinizi değiştirmek istiyorsanız öncelikle https://turkiye.gov.tr/ adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu adresi açınca sağ üstte yer alan giriş yap butonuna tıklayarak veya https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine giderek seçtiğiniz giriş yöntemleri ile giriş yapmanız gerekecektir. 

2. Adım olarak aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi bir arama sekmesi karşınıza gelecek. Arama sekmesine "Adres Değişikliği Bildirimi" yazdığınız zaman "Adres Değişikliği Bildirimi (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) menüsü açılacak ve onu seçmeniz gerekecektir.

3. Adım da önümüze iki seçenek çıkıyor. Bunlardan bir tanesi "Sadece kendim için adres değişikliğinde bulunacağım" diğeri ise aile fertleri için adres değişikliği bildirimi olarak karşınıza geliyor. Karşınıza gelen seçeneklerden kendinize uygun seçeneği işaretledikten sonra aşağısında yer alan taşınma tarihi seçiyor ve ilerle diyorsunuz.

4. Adım Adres bildirimi için açılır menülerden il / ilçe / mahalle  / cadde veya sokak seçiyorsunuz . Sıralamalar alfabetik olarak karşınıza geliyor. Cadde sokaktan sonra apartman ve daire numarasını seçiyorsunuz. 

5. Adım Bildirim yöntemi seçmek için 3 tane yöntem karşımıza geliyor. Bunlar mobil imza, elektronik imza ve sms ile doğrulama. Bunlardan size uygunu seçtikten sonra seçilen seçeneklerin altında yer alan kutucuğa istenilen bilgilerden bir tanesini yazmanız gerekiyor. Bu bilgiler T.C Kimlik Kartı Seri No / Nüfus Cüzdanı Seri ve Cüzdan No olarak size sunuluyor. Yani aslında eski ve yeni nüfus cüzdanı ile giriş yapabilmeniz için istenilmiş bir bilgi.

6.Adım gerekli doğrulama işlemlerini gerçekleştiriyorsunuz ve ve doğrula butonuna bastıktan sonra, başvuruyu tamamla demeden önce "Bildirimin doğruluğunu, gerçeğe aykırı durum tespiti halinde mevzuata göre işlem yapılmasını kabul ediyorum" kutucuğunu işaretliyor ve başvurunuzu tamamlıyorsunuz.

e-Devlet şifrem yok ne yapmalıyım?

Daha önce şifre aldıysanız eğer şifrenizi kimlik bilgileriniz ile sıfırlayabilirsiniz. Hiç şifreniz yok ise aşağıdaki haberimizden e-Devlet şifresinin nasıl alınacağına bakabilirsiniz.

e-Devlet Giriş, e-Devlet Şifre Alma, e-Devlet Kayıt İşlemleri

Haberi Okumak için Tıklayın

e-Devtlet üzerinden adres değişikliği için hangi giriş yöntemini kullanmalıyım?

e-Devlet üzerinden ikametgah değiştirmek için istediğiniz giriş yöntemini kullanabilirsiniz. Varsayılan olarak kullanıcı adı / T.C no ve şifre kullanılmakta.